Oprit of terras tuinaanleg gent

Opritten en terassen

Tuinman Gent plaatst opritten en terrassen in verschillende materialen en grondstoffen zoals keramische tegels, natuursteen, betontegels, klinkers, kleiklinker, grindmatten, kasseien, ...

We werken steeds met kwaliteitsmaterialen zodat u verzekerd bent van een duurzaam resultaat.


Ook het uitbreken van oude opritten en terrassen is voor ons geen probleem.

We maken graag stipte en correcte afspraken zodat alle projecten altijd op tijd klaar zijn.

Zo weet u steeds precies de stand van zaken. Neem dus snel contact op met ons als u nog vragen heeft of u meer inlichtingen wenst.

We komen graag langs om uw terras of oprit op te meten en een gratis en gedetailleerde prijsofferte op te stellen.

Meest gebruikte materialen:


Grind

Grind zijn afgeronde steentjes van 2 mm tot 100 mm dik. Je hebt ze in verschillende vormen en kleuren. Grind wordt vaak gebruikt als voorlopige oplossing voor opritten bij nieuwbouw vanwege de prijs en makkelijke plaatsing.


Split (dolomiet)

Split is een mengsel van gebroken kalkgesteente en is in verschillende diktes verkrijgbaar. Een populaire soort is dolomiet. Ideaal voor een betaalbare oprit die je makkelijk aanlegt.


Betontegels en -klinkers

Betontegels en -klinkers zijn in vele maten en kleuren beschikbaar. Het voordeel van klinkers is dat je ze in verschillende patronen kan leggen zoals een steens-, halfsteens-, blok- of visgraatverband.


Keramische tegels en klinkers

Keramische tegels en klinkers zijn in alle mogelijke formaten en kleuren beschikbaar. Ze zijn dunner dan de betonnen of natuurstenen variant. Tegenwoordig kan je ook een tegel van 2 cm dik krijgen, ideaal voor terrassen. Een keramische tegel kan er zelfs als natuursteen of hout uitzien. Bij keramische klinkers spreken we meestal van kleiklinkers.


Natuursteen

Er bestaan veel soorten natuursteen zoals graniet, kalksteen, basalt en zandsteen. Hierbij is een goede afwatering steeds belangrijk.


Kasseien

Een kassei is een kubusvormige blok natuursteen. Ze zijn verkrijgbaar in veel maten en soorten zoals Belgische gres, Zweedse graniet en boerenkassei. Deze stenen worden mooier naarmate ze ouder worden.


Beton

Beton heb je in verschillende varianten zoals wegenbeton, printbeton, uitgewassen beton, gepolierd beton en betonnen prefab vloerplaten.


Asfalt

Asfalt wordt gemaakt van grind, zand en vulstof. Tegenwoordig zijn er zelfs gekleurde versies verkrijgbaar. Je ziet asfalt steeds minder bij woningen, maar het wordt wel nog vaak gebruikt voor industriële of openbare projecten.


Grasdallen

Grasdallen bevatten openingen die je met aarde of gras kan opvullen. Ze worden vooral gebruikt om de groene omgeving te bewaren en wateroverlast te vermijden. Je kan kiezen uit een duurdere (beton) of goedkopere (kunststof) versie.

GRATIS OFFERTE

 
 
Tuinonderhoud
Tuinaanleg
Grondwerken
Beregening
Oprit / terras
Andere