Beregening of besproeing gras gazon Tuinman Gent

Beregening

Ons land kent steeds vaker lange en droge zomers. Onze tuin heeft water nodig om te bloeien en te groeien en een goede tuinirrigatie kan hierbij een belangrijke rol spelen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en repareren van tuinberegeningsinstallaties.
We doen dit zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wij bieden verschillende sproei installaties aan die perfect zijn voor uw tuin.
Een tuinberegeningsplan neemt veel manueel werk uit handen en het resultaat is verbluffend. Je kan kiezen voor een handmatig systeem, maar ook een volautomatisch systeem behoort tot de mogelijkheden.

Vandaag is zo'n systeem in de tuin echt geen overbodige luxe meer, maar een systeem dat vrijwel voor iedereen beschikbaar is. Tijdens een gesprek kunnen wij u adviseren elk systeem bij u en uw tuin past.


Wij maken een compleet sproeiplan!

Er wordt rekening gehouden met het type beplanting, de ondergrond en de oriëntatie van de tuin ten opzichte van de zon. Gevels, paden en andere verharde stukken zullen worden uitgesloten.

Bij de opstelling van de sproeiers houden we rekening met het sproeibereik en overlappingen:door de sproeiers zo specifiek mogelijk op elkaar af te stemmen, voorkomen we dat bepaalde delen te veel beregend worden. 


Voor we een beregeningsplan kunnen opstellen, moeten we over de nodige informatie beschikken:


  • de exacte afmetingen van de tuin
  • schematische weergave van de tuin met daarbij de locatie van de woning, de verharde delen, een vijver of een terras
  • de aanwezigheid van de beplanting en de hoogte van de beplanting (bomen, planten, bloemen, gazon)
  • het type ondergrond (zandgrond, kleigrond, veengrond)
  • eventuele hoogteverschillen
  • ligging van de tuin ten opzichte van de zon (schaduwbepaling)
  • de plaats van de waterbron (regenput, filterput, waterput, vijver, waterleidingnet)
  • het waterdebiet en de waterdruk manuele bediening of volautomatische bedieningNeem contact met ons op en we bekijken op welke manier we uw tuin perfect groen kunnen houden. 

GRATIS OFFERTE

 
 
Tuinonderhoud
Tuinaanleg
Grondwerken
Beregening
Oprit / terras
Andere